zaterdag 21 juli 2018

Polswarmers met kraaltjes


In een vorig blog schreef ik over de workshop kralen breien van Solvita Zarupska. een ontwerpster uit Letland die fantastisch mooie dingen maakt.
Van Solvita kregen we een patroon om verder thuis uit te proberen. Ik kocht ook nog 2 tijdschriften, waar artikelen en patronen van haar in stonden.


De eerste polswarmer die ik breide, was met kraaltjes uit Riga. Op de valreep gekocht voor we naar huis vlogen. Het patroontje stond in een tijdschrift. Het begin is er.
Het begon steeds meer te kriebelen, maar ik had geen kraaltjes. In Nederland zijn zoveel kralen webshops, maar wat koop je, welke kleuren koop je enz. enz. Ik wist alleen, dat ik maat 9 / 10 / 11 kon gebruiken. Zijn deze maten in Nederland dezelfde als in Letland? Grote prijsverschillen kom je tegen, maar dat ligt aan de kwaliteit ( ben ik inmiddels achter). Veel geleerd de laatste weken over kraaltjes en natuurlijk ook miskopen gedaan. 
 Zelf  maar eens een patroon tekenen op ruitjespapier. En begonnen met één kleur en eigenlijk te kleine kraaltjes, maar probleem opgelost door dunne sokkenwol te kopen.


Inmiddels had ik ook een paar andere kleuren kralen binnen en een patroontje gezocht op Pinterest
Paardjes breien.

Maar de rozen van Solvita lieten mij niet los. Inmiddels heb ik de goede kraaltjes en ben ik begonnen. Tijdens het kijken naar de Tour de Fance, kralen rijgen en een begin gemaakt.met het breien. Wat een heerlijke middag.

Eergisteren weer verder kralen rijgen, (ik had eerst maar een gedeelte geregen ) en ja hoor voor de eerste polswarmer 7 rode kraaltjes te weinig. Snel kralen bijbestellen. Het is kwart over vijf. Ook dat nog,  heb ik weer. Voor 5 uur besteld, de volgende dag thuis. Opgelost met een andere rode kleur, want anders kon ik niet verder. Gelukkig is het bijna niet te zien. 


Zojuist bracht de post mijn rode kralen en kan ik verder met mijn tweede rozen polswarmer.
En voor diegene die dit ook graag wil leren: 
  de eerste workshop staat op de agenda. 7 december 2018 bij Wolstudio Haren

1 opmerking: