woensdag 6 juni 2018

Riga

Zaterdag 26 mei 2018

Vertrek 10.20 uur van SchipholHet is zover. We gaan vertrekken naar Letland om vanaf maandag 28 mei tot en met  vrijdag 1 juni de Knitting Retrait te volgen in Liepaja. Na een snelle vlucht van iets meer dan 2 uur komen we aan in Riga en gaan met de bus naar Hotel Old City Boutique in de binnenstad ook wel Old Riga genoemd. Het is nogal uitzonderlijk warm 26 graden.

's Middags gaan we direct op zoek naar Tines een wolwinkel die ook kant en klare produkten verkoopt. (wanten, vesten, truien enz). De wol voorraad bestaat uit een kastje van 1 m. bij 1 m. en valt dus tegen. Maar wel prachtige vesten enz.

De volgende winkel is Hobbywool. Een kleine knusse winkel,


 


We kopen natuurlijk dit prachtige boek "Knit like a Latvian" geschreven door Leva Ozolina. Eigenaresse van Hobbywool. En natuurlijk wat strengetjes wol om alvast wat te kunnen breien. (dachten we toen nog).

Zondag 27 mei 2018

We komen er al snel achter dat het de komende dagen echt heel warm zal zijn in Riga, maar ook in Liepaja aan de kust. De Letten zeggen dat de wind geboren is in Liepaja. Altijd een frisse wind van zee. Maar de wind waait hier nu ook uit het oosten en we zullen het moeten doen met 28 graden. Helaas te weinig koele kleding bij ons. 
                                                              
                                                          
  Op naar het overdekte winkelcentrum, waar de airco               zijn werk doet.   
 4  etages winkels. Dus keuze genoeg . 
Omdat hier  ook nog de prijzen lager zijn dan in Nederland is het helemaal fijn winkelenWaar vind je H & M nou niet.

En toen waren waren we bijna in Assen
En morgen gaat het allemaal beginnen. Later meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten