donderdag 21 juni 2018

Breien, breien, en breien

Terug uit Letland, heb je maar één ding in je hoofd. Wat zal ik het eerst gaan maken. Er is zoveel keuze. Je vergaapt je aan al het moois wat in de boeken en bladen staat, die je hebt gekocht.
foto van Margje Enting.En dan begin je met de moeilijkste, want die uitdaging wil je aangaan.We kregen wol en patroon voor het patroon BDM16377 uit het boek Mittens of Latvia van Maruta Grasmane. Een patroon dat rustig begint, met telkens in 2 kleuren breien. Maar na het boordje begint het... Telkens een kleur erbij en opeens ben je aan het breien met alle 5 kleuren tegelijk. Het was een hele opgave om de draden uit elkaar te houden, maar het is gelukt. foto van Margje Enting.


Toen deze handschoen klaar was, koos ik voor vingerloze hanschoenen uit het boek Knit like a Latvian van Leva Ozolina. Toen ik het boek kocht bij Hobbywool, waar de schrijfster eigenaar van is, heb ik ook direct de wol gekocht. Erg leuk om te breien en vooral de versiering van de braid. (het vlechtje wat 3x gebreid wordt)
Tegelijkertijd was ik aan het breien met een polswarmer met kraaltjes. We hebben een workshop gehad van Solvita Zarupska. Een ware brei kunstenaar, die prachtige dingen maakt.
Van haar heb ik ook 2 tijdschriften kunnen kopen waar haar werk in staat inclusief patronen..
Omdat het me aan geschikte kleuren kralen ontbrak ben ik begonnen met een simpel patroon in één kleur. 
Inmiddels heb ik meerdere kleuren kraaltje besteld, want dit krijgt ook zeker een vervolg.

En wat is mijn volgende uitdaging......... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten